Terve teologi!

Itselleni Jalumnin seminaarit ovat kenties tärkein syy kuulua yhdistykseen, sillä työskentelen ei-teologisella alalla ja etäännyn vuosi vuodelta teologisesta keskustelusta. Ensimmäisen puolituntia yritän muistella, ”miten sitä teologiaa oikein puhuttiin”. Seuraava tunti puolestaan kuluu innostuksen parissa, kun teologi-identiteettini alkaa jälleen nostaa päätään ja keskustelu muuttuu yhä kiinnostavammaksi. Lopulta seminaari alkaa olla lopuillaan ja uskaltaudun esittämään kommentin. Ja sitten se on ohi. Mieli avoinna ja pää hieman pyörryksissä lähden pois. Onneksi jälkipuinneissa olemme aina keksineet seuraavalle vuodelle uuden, edellistä paremman teeman.

Jumaluusoppineiden alumniyhdistyksen perinteinen seminaari järjestettiin tänä vuonna jo kolmatta kertaa. Seminaari pidettiin Helsingissä 13.2.2016 aiheena ”Terve mieli terveessä ruumiissa”. Puhujina olivat kristillisen joogan ohjaaja Rita Saari, dominikaaniveli Gabriel Salmela sekä teologian maisteri ja vegaani Ulla Borgenström. Alkuperäiseen puhujakokoonpanoon kuulunut pastori ja ultrajuoksija Vilppu Huomo ei valitettavasti päässyt paikalle, mutta mielenkiintoisen aiheen ansiosta koko seminaariin varattu aika tuli käytettyä yhteisesti keskustellen. Väliajalla psykofyysissosiaalista kokonaisuuttamme hemmoteltiin vegaanisilla herkuilla sekä suussasulavilla laskiaspullilla.

Jokaista seminaarin puheenvuoroa yhdisti ajatus uskonnon, kehon ja mielen kolminaisuudesta. Kristillisen joogan ohjaaja Rita Saari johdatteli meitä lähelle mystiikkaa, veli Gabriel Salmela toi mukanaan katolisen kirkon näkemyksiä ja vegaani-guru Ulla Borgenström puolestaan ravisteli meitä jokaista muistamaan lupauksemme luonnon varjelemisesta. Itseäni Borgenström ravisteli niin onnistuneesti, että kasvisruoka-tammikuusta on tähän mennessä tullut tammi-helmi-maaliskuu. Lisäksi maidon juominen loppui tuohon iltapäivään kokonaan.

Veli Gabriel puolestaan avasi minulle paaston todellisen tarkoituksen, minkä innoittamana aloin pohtia, miten voisin elää enemmän niin, että omat valintani koituisivat toisten hyväksi. Lisäksi käsitin, mitä paasto voisi omalla kohdallani tarkoittaa ja alunperin vieras ajatus alkoi tuntua erityisen hyvältä. Joogaohjaaja Rita Saari jätti omalta osaltaan mieleeni ajatuksen siitä, miten tärkeää on pitää omasta kehostaan huolta ja miten liikunnan kautta saatu hyvä tunne voi parhaimmillaan tuntua siltä, että on kosketuksissa korkeampien voimien kanssa. Seminaarin jälkeen olo oli kuin uudesti syntyneellä.

Seminaarin myötä haluan antaa sinulle viisi käskyä.

Hidasta. Syö hyvin. Pidä huolta. Voi hyvin.

Ja ilmoittaudu ensi vuonna seminaariin.

Tuuli Kotisaari
Jalumnin perustajajäsen

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *