Teologi yliopiston opintohallinnossa

Työpäivä alkaa yhteisessä kahvipöydässä. Tutkijat, opettajat ja hallinnon työntekijät kokoontuvat taukotilaan, osa piipahtaa lyhyesti ja osa jää istumaan vähän pidemmäksi aikaa. Yksi lukee ääneen Metro-lehden sarjakuva-aukeaman 10 kysymystä ja muut huutelevat vastauksia. Kisataan siitä, kuinka hyvin pärjätään tänä aamuna. Tuleeko kymmenen oikein? Hyvä me! –henki on joka aamu aistittavissa, vaikka visailun pisteet jäisivät alhaisiksi. ”Aamun kysymyksistä” on muodostunut työyhteisölle perinne, se jatkuu vaikka työntekijät vaihtuisivat.

Visailun jälkeen ja hetken kahvia hörpittyäni siirryn työpisteelleni ja työskentelen tietokoneella suurimman osan päivästä. Itsenäistä työtä rytmittää lounas- ja kahvitauko. Olen päivittäin tekemisissä opiskelijoiden, yliopisto-opettajien, tutkijoiden ja hallinnon työntekijöiden kanssa. Välillä opettaja tai opiskelija pistäytyy huoneeni ovella kysymässä neuvoa, mutta iso osa yhteydenpidosta tapahtuu sähköpostitse. Työtä tehdään erilaisilla tietokoneohjelmilla ja -järjestelmillä. Työskentelen yliopiston opintohallinnossa luonnontieteilijöiden keskellä. Mitä teologi täällä tekee?

Valmistuin ns. yleiseltä A2-linjalta ja jo opiskeluaikana työskentelin sosiaali- ja terveysalan järjestössä, jonne päädyin vapaaehtoistöiden ja yliopiston tukeman harjoittelun kautta. Ja kuten yleensäkin yksi asia johti toiseen ja järjestössä saamani suunnittelijan työkokemus poiki sijaisuuden yliopistolle töihin samalla nimikkeellä. Sijaisuudet ovat seuranneet toisiaan ja nyt olen vakituisessa pestissä.

Teologian maisterin tutkinnosta on moneksi, ainakin oman kokemukseni perusteella. Sain opinnoista hyvät perusvalmiudet järjestö- ja hallintotyöhön. Tutkintoa toki täydentää muu osaaminen, jonka kartuttamisessa opiskeluaikainen kokemus järjestö- ja yhdistystoiminnasta on ollut aivan keskeistä. Kokemus tilaisuuksien ja tapahtuminen järjestämisestä, organisointitaidot, kyky tehdä yhteistyötä eri taustoista tulevien ja eri tavoin ajattelevien kanssa ovat vain muutamia opiskeluaikoina hankittuja taitoja luentosalien ulkopuolelta.

Tietotekniset taidot ja informaatioteknologian hyödyntäminen on ollut yksi punainen lanka omalla työurallani. Olen joutunut A2-linjan teologina markkinoimaan omaa osaamistani erilaisia tehtäviä varten ja huomannut, että kiinnostus tietotekniikkaa kohtaan on ollut ”minun juttuni” teologina, niin vastakohtaiselta kuin se kuulostaakaan. Työtehtäviini on tästä johtuen kuulunut esimerkiksi kehitteillä olevan ohjelmiston testaaminen. Tavoitteena oli löytää ohjelmistosta mahdollisia bugeja eli virheitä ja raportoida niistä koodaajille. Se oli yllättävän hauskaa ja enpä olisi uskonut alun perin päätyväni teologian maisterina sellaisiin tehtäviin!

Tiina Hallikainen
opintoasiainkoordinaattori
Jalumnin hallituksen jäsen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *